Bier ELSKER Cannabis Og Det Kan Hjælpe Med At Genskabe Bibestande

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
bier cannabis

Ifølge et nyt studie, så er bier kæmpe store fans af hamp. Høje hampplanter ser ud til at tiltrække bibestande i sværme.

Den seneste undersøgelse, lavet af forskere fra Cornell University, var offentliggjort i Environmental Entomology Opdagelserne forstærker fund fra et tidligere studie offentliggjort af Colorado State University, at bier er meget tiltrukket af cannabis, grundet plantens store mængde pollen.

Fundet kan bane vejen for fremtidige studier, som muligvis kan afdække nye måder at støtte de anstrengte bipopulationer af ikke mindre end 16 forskellige vartianter langs det nord-østlige USA. Studiet fandt også at høje hamp planter tiltrækker 17 gange flere bier end de kortere planter.

Fundene er usædvandelige. Cannabis producerer ikke den søde nektar, som er fundet i typiske blomstervarianter der tiltrækker insekter. De lyse farver der oftest tiltrækker bier og andre insecter til andre planter, er også mindre blændende sammenlight med andre blomstervarianter, hvilket sammensætter det unikke fund.

bier hamp

Forfatteren af studiet, forklarer at de væsentlige implikationer af disse fund, som at have en afgørende indflydelse på faldende bipopulationer i USA.

“Den hurtige ekspansion af hampproduktion i USA, kan have betydelig indflydelse på den agroøkonomiske bestøvnings dynamik.

Som en sen-sæson afgrøde blomstring i en periode af sæsonbestemt blomstermangel, kan hamp meget vel have et særligt stort potentiale for at forbedrer bipopulationer og efterfølgende bestøvningstjenester for afgrøder i de følgende år, ved at udfylde huller i sæsonens ressourceknaphed.

Bier, en afgørende bestøver over hele verden, er ansvarlig for plante reproduktion og spiller en afgørende rolle i vores madproduktion. Uden bier, ville mange afgrøder simpelthen forsvinde.

Studiets forfattere er gået længder for at forklarer, at selvom bier er specielt interesseret i hamp, cannabinoid-rig pollen vil ikke infilterer vores diæter, og vil hellere ikke “have en indflydelse på biers udvikling grundet mangel af cannabinoid receptorer i insekter.”

norddank

norddank

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi respekterer dit privatliv. Vi sender ikke spam.