Der bliver nu udskrevet 300% flere recepter på medicinsk cannabis

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på whatsapp
Del på email

På blot 12 måneder, altså et år er der sket mere end en tredobling i antallet af indløste recepter på medicinsk cannabis i Danmark.

Under en forsøgsordning er antallet af patienter, der får udskrevet recept på medicinsk cannabis, steget ekstremt på blot et år.

I første kvartal af 2019 blev der udskrevet hele 1.765 recepter til 1.007 borgere. Dette er altså total stigning på mere end 300 procent, siden forsøgsordningen trådte i kraft i januar 2018 sidste år.

Det viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

Tallene vækker som udgangspunkt glæde hos Scleroseforeningen, der repræsenterer en af de patientgrupper, der vurderes til at have glæde af ordningen for medicinsk cannabis.

“Det er selvfølgelig glædeligt, at antallet af patienter, der får udskrevet recept under denne forsøgsordning, stiger,” – siger direktør Klaus Høm.

– Mange oplever god effekt

Han forklarer, at mange af deres sklerosepatienter har symptomer, som ikke kan afhjælpes med traditionel medicin som er tilgængelig i dag.

Men rigtig mange af patienterne oplever en god og positivt effekt med medicinsk cannabis, forklarer direktøren.

Selv om flere og flere patienter får recept på medicinsk cannabis, så er det dog stadig ifølge Klaus Høm for få sklerosepatienter, der får glæde af denne ordning for medicinsk cannabis. Det skyldes prisen bla. på produkterne er utrolig høj.

“Hvis vi for alvor mener det med forsøgsordningen, så bør vi behandle medicinsk cannabis som al anden medicin, og så bør den årlige egenudgift ikke overstige 4.000 kroner, ” – siger han.

Lægeforeningen er bekymret

Patientgrupperne efterlyser lettere adgang til medicinsk cannabis, det udløser panderynker i Lægeforeningen.

– Det bekymrer os, at vi ikke rigtig ved, hvad der er af bivirkninger på længere sigt.

– Det er derfor stadig de færreste praktiserende læger, der udskriver en recept på medicinsk cannabis omfattet af denne ordning, siger Tue Flindt Müller, der er formand for Lægeforeningens lægemiddeludvalg.

Hans bekymring deles af professor Lars Ahrendt-Nielsen, der er leder af smerteforskningscenteret på Aalborg Universitet.

Kilde: /ritzau/

Nicolai

Nicolai

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi respekterer dit privatliv. Vi sender ikke spam.