Hvad er Delta 8 THC? Hvordan adskiller det sig fra Delta 9 THC?

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på whatsapp
Del på email
Delta 8 THC

Delta 8 THC er en mindre cannabinoid med lignende virkninger som delta 9 THC – kun mildere, glattere og med mindre ængstelige bivirkninger.

Den aktive ingrediens i marihuana er THC. Det er den forbindelse, der er ansvarlig for at producere den karakteristiske højde, planten er kendt for.

De fleste mennesker ved ikke, at der faktisk er to forskellige typer THC – delta-8 og delta-9 THC.

Forskellen mellem disse to molekyler er subtil, men det har stor indflydelse på de samlede effekter. Delta-8 THC er æret for at producere lignende psykoaktive effekter som delta 9 THC – minus nogle af negativerne som angst eller paranoia.

Her lærer du alt hvad du behøver at vide om delta 8 THC. Vi dækker, hvordan man bruger det, hvor man kan købe det, og hvad man kan forvente efter at have taget det.

Hvad er Delta 8 THC?

Delta 8 THC (Δ8-tetrahydrocannabinol) er en analog af delta 9 THC – hvilket betyder, at de har den samme struktur med en lille forskel.

Begge molekyler er næsten identiske bortset fra placeringen af ​​en dobbeltbinding i den kemiske struktur. Det er det.

Delta 9 THC har denne binding i den 9. kulstofkæde, mens delta 8 THC har denne dobbeltbinding i den 8. kulstofkæde. Forskellen er minimal, men det ender med at have en mærkbar forskel med hensyn til effektprofil.

Forskellen er også nok, at disse to forbindelser også klassificeres forskelligt fra et juridisk perspektiv – i det mindste er det teorien. Lovene vedrørende delta 8 THC er forvirrende, og der er meget plads til fortolkning (mere om dette senere).

Mange virksomheder, der fremstiller delta 8 THC, sælger det som en “legal high” – som et alternativ til delta 9 THC. Delta 8 er også glattere og mindre tilbøjelige til at føre til angst end delta 9.

Det er fantastisk for folk, der nyder virkningerne af THC, men finder det gør dem “for ængstelige.”

Delta 8 THC har også en længere holdbarhed end delta 9 THC. Over tid konverteres noget af delta 9 THC til delta 8 THC, mens resten nedbrydes til en anden cannabinoid kaldet CBN. CBN er ikke-psykoaktiv. THC, der er konverteret til delta 8 THC, forbliver aktiv meget længere, inden den til sidst nedbrydes til CBN.

Med hensyn til styrke er delta 8 THC omtrent halvt så potent som delta 9 THC.

Hurtig reference: Delta 8 THC

 • Tilsvarende højt til delta 9 THC, men meget mindre angstfremkaldende
 • Forbedrer appetitten meget mere effektivt end almindelig THC
 • Den er mere stabil og har en længere holdbarhed end delta 9 THC
 • Omtrent halvt så potent som delta 9 THC
 • Binder både CB1 og CB2 endocannabinoid receptorer
 • Kroppen udvikler en tolerance over for delta 8 THC temmelig hurtigt

Er der nogen sorter, der er naturligt høje i Delta 8 THC?

Der er et par stammer, der indeholder delta 8 THC højere end gennemsnittet – men kun marginalt.

Det er vanskeligt for planteforædlere at selektivt opdrætte cannabisstammer med et højere delta 8 THC-indhold, fordi der ikke er nogen specifikke enzymer, der gør dette cannabinoid. Der er ingen måde at vælge planter, der naturligt fremstiller delta 8 THC.

Al delta 8 THC i cannabis kommer som et biprodukt af delta 9 THC-produktion.

Cannabisblomster, der har været opbevaret i lange perioder, har tendens til at have en højere koncentration af delta 8 THC end frisk plantemateriale.

I stedet for selektiv avl fremstilles delta 8 THC-blomst ved at ælde almindelig marihuana-blomst. Dette indebærer høst af blomsten og opbevaring under betingelser, der er mest befordrende for nedbrydende delta 9 THC til delta 8 THC (eksponering for UV-lys og ilt).

En anden metode, som nogle virksomheder bruger, er kemisk omdannelse. Marihuanaekstrakter kan behandles på en måde, der omdanner en stor procentdel af delta 9 THC til delta 8 THC.

Hvad er dosis af Delta 8 THC?

Det tager cirka dobbelt så meget delta 8 THC sammenlignet med delta 9 THC for at producere de samme effekter.

Standarddosis delta 9 THC er 5 til 20 mg – men nogle bruger meget mere.

Derfor er standarddosen for delta 8 THC omkring 10 til 40 mg pr. Dosis. Psykoaktive virkninger kan forekomme i doser så lave som 5 mg hos følsomme mennesker.

Den optimale dosis afhænger af nogle få faktorer:

 • Din størrelse og vægt
 • Hvordan du bruger det (rygning kræver mindre end indtagelse)
 • Det ønskede niveau af effekter (hvor stærk vil du have det)
 • Tolerance (jo mere du bruger delta 8 THC, jo mere skal du tage)

Dosen af delta 8 THC er omkring 140 mcg / kg for en let dosis og op til 560 mcg / kg for en tung dosis. Det fungerer til henholdsvis 600 mcg / 10 pund kropsvægt eller 2500 mcg / 10 lbs.

Tolerance

Tolerance opstår, når kroppen modstår virkningen af et stof. Når vi tager forbindelser som THC, ændrer det aktiviteten af visse receptorer (i dette tilfælde CB1-receptorer). Når vi bruger disse forbindelser ofte, skifter kroppen receptorer for at reducere stoffets påvirkning.

Dette sker for alle forskellige slags forbindelser, ikke kun THC.

Tolerance dannes til delta 8 THC hurtigere end den gør med delta 9 THC. Dette betyder, at effekterne begynder at blive svagere, jo oftere du bruger det.

Du har brug for en højere dosis for at få den samme fordel, hvis du bruger THC ofte.

Bagsiden ved dette er, at du også har tendens til at miste denne tolerance hurtigere, når du holder op med at bruge den. Hvis du finder, at delta 8 THC ikke fungerer så godt som før, er det værd at tage en pause i 1-2 uger. Ved udgangen af den anden uge vil delta 8 THC være tilbage på sin maksimale styrke igen.

Delta 8 THC vs. Delta 9 THC: Hvad er forskellen?

Generelt kan du forvente de samme fordele og effektprofilen fra delta 8 THC som delta 9 THC. Begge producerer de samme perceptuelle forskelle, stimulerer appetitten og tilbyder de samme sundhedsmæssige fordele.

Forskellene mellem disse to forbindelser er subtile – så den bedste måde at sammenligne de to er med en side-om-side sammenligning:

Sådan anvender du Delta 8 THC

Delta-8 THC anvendes på samme måde som enhver anden cannabinoid. Du kan ryge det, fordampe det, bruge det som en tinktur, tage kapsler eller bruge de rå blomsterknopper.

Den største forskel med delta 8 THC er, at det ikke er så almindeligt. Der er hundredvis af virksomheder, der fremstiller THC-produkter, der indeholder delta 9 THC, men kun få virksomheder fremstiller delta 8 THC-produkter.

De lave koncentrationer af delta 8 THC i cannabisplanter betyder også, at de skal fremstilles af et koncentrat for at få stærke delta 8 THC-produkter.

De fleste delta 8 THC-produkter er ikke helt rene – de indeholder også andre cannabinoider, såsom CBD eller CBN, samt delta 9 THC.

Her er de mest almindelige former, du finder delta 8 THC på markedet i dag:

Delta 8 THC destillat

Et destillat fremstilles ved at isolere visse grupper af forbindelser sammen baseret på deres kemiske struktur.

Virksomheder kan udvinde og koncentrere THC-indholdet gennem destillationsteknikker. Denne proces er effektiv til at isolere THC som helhed, men er ikke effektiv til at adskille delta 8 THC fra delta 9 THC.

I stedet for at adskille de to bringes destillater derefter gennem en kemisk proces for at omdanne så meget af deltaet 9 THC til delta 8 THC som muligt.

Dette giver normalt et slutprodukt med omkring 45-65% delta 8 THC sammen med op til 10% delta 9 THC og 1-5% CBD. Andre cannabinoider kan også være til stede i koncentrationer mindre end 1%.

Sådan bruges Delta 8 THC destillat

Destillat kommer som en tyk pasta. Den kan være klar eller lysebrun i farven.

For at bruge et destillat kan du ryge harpiksen i en dab rig, føje den til en fordamper eller spise den.

Den mest almindelige måde at bruge delta 8 THC destillat er via en dab rig eller fordamper.

Delta 8 THC Tinktur / Olie

Tinkturer eller olier er en anden almindelig metode til at bruge delta 8 THC. Disse produkter fremstilles ved infusion af en bærerolie (såsom MCT-olie eller hampefrøolie) med det koncentrerede destillat.

Tinkturer har lang holdbarhed, giver mulighed for enkel og nøjagtig dosering og giver langvarige effekter.

Ligesom CBD-olier kan du finde delta 8 THC-tinkturer i alle forskellige styrker. Den mest almindelige styrke er ca. 300 mg pr. Ounce – hvilket udgør omkring 10 mg delta 8 THC pr. Milliliter. For en standarddosis på 20 mg skal du bruge ca. 60 dråber – eller to fulde dråber.

Sådan bruges Delta 8 THC tinkturer og olier
Disse produkter bruges på samme måde som en CBD-olie. Læg et par dråber direkte i munden, eller føj dem til et glas vand og drik. Du kan få endnu hurtigere effekter ved at holde olien under tungen et øjeblik, før du sluger. Dette gør det muligt for de aktive ingredienser at absorbere gennem de små blodkar under tungen – direkte ind i blodbanen.

Sørg for, at du er fortrolig med dosis af den tinktur, du bruger. Den optimale dosis kan variere afhængigt af hvor stærk olien er.

Advarsel: delta 8 THC-tinkturer indeholder normalt noget THC og er muligvis ikke lovligt, hvor du bor.

Delta 8 THC Vingummier

Delta 8 THC er også ofte lavet til gummy slik. Dette er en fantastisk måde at komme i gang med at bruge delta 8 THC, hvis du er ny, fordi det gør doseringen meget enkel. Hver klæbende slik indeholder en fast mængde af de aktive ingredienser – normalt omkring 5 eller 10 mg pr. Stykke.

Delta 8 THC Vape

Du kan købe engangsformede engangs-penne fyldt med et delta 8 THC destillat eller bruge koncentratet i din genopfyldelige fordamper.

Nogle virksomheder begynder også i dag at fremstille forblandede vape-patroner til almindelige vape-modeller. I øjeblikket er der ingen delta 8 THC Juul-bælg, men du kan få det i standard 8 mm gevind-vape-patroner – som er den universelle tråd til elektroniske fordamperpatroner.

Sådan bruges delta 8 THC Vapes
For at bruge dampen skal du tænde den og trække vejret dybt. Jo længere du holder dampen i lungerne, jo mere absorberes det i blodbanen.

Hvis du forsvinder for første gang, er det vigtigt at være tålmodig. Tag et pust og vent et par minutter, før du går ind på et andet. Det kan tage op til 10 minutter, før en pust begynder at træde i kraft.

Gentag processen, indtil du får det ønskede niveau af effekter.

Dette er vigtigt for første gang for at forhindre brug af for meget. Mange mennesker, der ikke er fortrolige med, hvordan delta 8 THC føles, vil tage flere træk, før de indser, at de har haft for meget. På dette tidspunkt er der ingen vej tilbage. Der er ingen måde at fortryde virkningerne af THC på.

Delta 8 THC er meget mildere end delta 9 THC og har tendens til at have færre bivirkninger, så det er mindre almindeligt at tage for meget delta 8.

Når det er sagt, er det stadig muligt, så træd blødt, når du prøver det første gang.

Er Delta 8 THC Lovligt I Danmark?

Nej Delta 8 THC er ikke lovligt i Danmark, medmindre du har en lægepligtig recept.

Dette er det store spørgsmål for delta 8 THC. Uanset hvor du kigger, får du en anden mening om den juridiske status for delta 8 THC.

Årsagen til dette er, at lovene vedrørende THC er modstridende. Marihuana er stadig opført som et skema I-stof i USA – hvilket gør det yderst ulovligt. Flere stater har oprettet deres egne love omkring brugen af ​​marihuana, men det forbliver ulovligt føderalt. Dette inkluderer alle produkter fremstillet af marihuana, herunder delta 8 THC-produkter.

Hamp er derimod lovligt i alle 50 stater. Hamp adskiller sig fra marihuana ved sit THC-indhold – specifikt delta 9 THC-indholdet.

Fødevarestyrelsen og Lædemiddelstyrelsen flyttede hamp fra klasse I til ikke-planlagt status, nævner kun delta 9 THC, ikke delta 8 THC. Så mange fortolker denne lov så, at alle delta 8 THC-produkter fremstillet af hamp er lovlige i Danmark.

Da delta 8 THC er psykoaktiv, mener nogle, at DEA stadig kan slå ned på produkter, der indeholder denne forbindelse, selvom det ikke specifikt er nævnt som et forbudt stof.

Hvad alt dette betyder er, at delta 8 THC i øjeblikket er fanget i lidt af et “lovligt gråt område”. Det kunne fortolkes som ulovligt – men det kan også tolkes som lovligt.

Nogle stater har deres egne love omkring delta 8 THC, der specifikt forbyder det. Et par eksempler inkluderer Alaska, Arizona, Arkansas, Colorado, Delaware, Idaho, Iowa, Montana, Pennsylvania og Utah.

Medicinske applikationer af Delta 8 THC

Delta 8 THC har først for nylig ramt radaren fra almindelig medicinsk forskning. Forud for dette var delta 8 af meget ringe betydning for forskning. Bortset fra et par indledende undersøgelser, der udforsker dens struktur mere detaljeret eller ved hjælp af store analyser til at screene for virkningerne af forskellige cannabinoider, har der ikke været meget fokuseret forskning.

I løbet af de sidste par år er dette begyndt at ændre sig. Der er nu adskillige store undersøgelser, der er blevet offentliggjort om virkningerne af delta 8 THC.

Populariteten stiger også i det offentlige rum, og folk søger produkter, der er særligt høje i denne cannabinoid. Som et resultat vokser puljen af anekdotiske (bruger) rapporter i et jævnt tempo.

Delta 8 THC har vist et stort løfte som et alternativ til THC og en potentiel terapeutisk forbindelse til en række medicinske tilstande. Her er hvad forskningen siger indtil videre.

Delta 8 THC mod angst

Der er mange anekdotiske rapporter om mennesker, der bruger delta 8 THC, der hævder, at det høje fra denne cannabinoid ligner THC, men giver mulighed for et langt mere klart fokus. Delta 9 THC er berygtet for at forårsage angst, som kan forstyrre fokus.

Delta 8 THC mod betændelse og smerter

En præklinisk undersøgelse offentliggjort i 2018 viste, at topisk administration af delta 8 THC frembragte signifikante forbedringer i smerte og inflammation forbundet med øjenskader [1]. Denne fordel viste sig at fungere primært gennem aktivering af CB1-endocannabinoidreceptorer.

Delta 8 THC mod kvalme

En ældre undersøgelse (1995) gav patienter, der gennemgik kræftbehandling, en dosis delta 8 THC 2 timer før hver behandling og fortsatte hver 6. time derefter i alt 24 timer [2]. Denne undersøgelse rapporterede fuldstændig forebyggelse af kvalme symptomer uden nogen større bivirkninger.

Delta 8 THC for appetit

Både delta 8 og delta 9 THC betragtes som potente appetitstimulerende midler. Imidlertid betragtes delta 8 THC som den stærkeste af de to – hvilket øger fodringsmønstrene hos mus i en undersøgelse med 22% [3].

Hvordan fremstilles Delta 8 THC?

Delta 8 THC-produkter kan fremstilles relativt billigt fra marihuana-planter – men disse produkter er ikke lovlige på føderalt niveau i USA og mange andre lande rundt omkring i verden.

Den eneste måde at sælge disse produkter lovligt på er ved at fremstille dem fra hampeplanter. Problemet er, at hamp ikke har meget meget af dette cannabinoid, så virksomheder skal koncentrere meget store mængder hamp for at få det. Alternativt kan kemikalier bruges til at omdanne delta 9 THC til delta 8 THC ved en højere hastighed.

Producenterne starter med et stort parti hampeblomst, som derefter gennemføres med en ekstraktionsproces for at fjerne alle cannabinoider og terpener.

Herfra sættes ekstraktet gennem en proces kaldet tyndfilmdestillation, som yderligere adskiller ingredienserne. Hver cannabinoidfraktion opbevares og sælges individuelt. CBD er den mest almindelige cannabinoid, der bruges til at fremstille olier, kapsler, tinkturer og meget mere.

CBG er en anden rigelig og populær cannabinoid, der normalt sælges i form af et koncentrat eller tinktur.

Udbyttet af delta 8 og delta 9 THC er meget lavt, så flere batcher kombineres normalt sammen.

Det endelige produkt fra denne destillationsproces giver meget højere delta 9 THC end delta 8 THC – så en anden proces udføres for at konvertere delta 9 til delta 8.

Under ekstraktions- og koncentrationsprocessen blev forskellige kemiske opløsningsmidler blandet med ekstrakten. Disse skal fjernes, før koncentratet er sikkert at bruge.

Opløsningsmidler har et lavere fordampningspunkt end cannabinoider. Fjernelse af disse opløsningsmidler indebærer forsigtig opvarmning af ekstraktet, så de kan fordampe alene.

De fleste virksomheder bruger et vakuumkammer til at fjerne opløsningsmidlerne uden at tilføje ekstra varme (som kan beskadige de aktive ingredienser). Disse kamre fungerer ved at fjerne luft inde fra kammeret for at skabe et vakuum med lavt tryk.

Når trykket falder, reduceres kogepunktet.

For eksempel er kogepunktet for vand 100 ºC (212 ºF). I et vakuumkammer med trykket indstillet til 700 mmHg under atmosfæretryk begynder vandet imidlertid at koge ved 40 ° C (104 ° F).

Denne proces gør det muligt for producenten at fordampe alle opløsningsmidlerne fra ekstraktet uden tilsætning af yderligere varme. Varme kan beskadige delta 8 THC og få det til at nedbrydes til det ikke-psykoaktive CBN.

Konklusion vedr. Delta 8 THC

Delta 8 THC svarer meget til almindelig THC (delta 9 THC). Effekterne er næsten identiske med nogle få undtagelser. Delta 8 THC er ca. halvt så stærk, producerer mindre ængstelige bivirkninger og har stærkere appetitstimulerende virkninger.

Den eneste forskel mellem delta 8 THC og delta 9 THC set fra et strukturelt perspektiv er placeringen af en dobbeltbinding i den kemiske struktur. Delta 8 har dobbeltbinding på otte carbonkæden; delta 9 har denne binding på den niende kulstofkæde. Bortset fra det er der ingen forskel mellem de to.

Delta 8 THC sælges ofte som en lovlig højde i USA, Storbritannien og andre dele af Europa. Det kan fremstilles af hampeplanter, der betragtes som lovlige under de fleste føderale jurisdiktioner.

Lovene vedrørende delta 8 THC er imidlertid vage, og det er uklart, om regulatorer vil slå ned på denne psykoaktive cannabinoid eller ej.

Kilder nævnt i denne artikel:

 1. Thapa, D., Cairns, E. A., Szcześniak, A. M., Toguri, J. T., Caldwell, M. D., & Kelly, M. E. (2018). The cannabinoids Δ8THC, CBD, and HU-308 act via distinct receptors to reduce corneal pain and inflammation. Cannabis and cannabinoid research, 3(1), 11-20.
 2. Abrahamov, A., Abrahamov, A., & Mechoulam, R. (1995). An efficient new cannabinoid antiemetic in pediatric oncology. Life sciences, 56(23-24), 2097-2102.
 3. Avraham, Y., Ben-Shushan, D., Breuer, A., Zolotarev, O., Okon, A., Fink, N., … & Berry, E. M. (2004). Very low doses of Δ8 THC increase food consumption and alter neurotransmitter levels following weight loss. Pharmacology Biochemistry and Behavior, 77(4), 675-684.
Nicolai

Nicolai

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi respekterer dit privatliv. Vi sender ikke spam.