Medicinsk Cannabis Bliver Nu Registreret i NICE-Klassifikationen

CBD Forum Danmark Cover

Gode nyheder for alle, som arbejder med medicinsk cannabis. Fra d. 1. januar 2020 bliver medicinsk cannabis nemlig officielt en registreret vare i Nice-klassifikationen.

Den 1. januar 2018 indførte Danmark en udviklings- og forsøgsordning med medicinsk cannabis. Ordningen gav blandt andet virksomheder mulighed for at søge om tilladelse til dyrkning af cannabis til medicinsk brug. Siden da har ordningen fanget flere inden- og udenlandske virksomheders og investorers interesse, og i den forbindelse er der nu også flere virksomheder, som blevet etableret i Danmark.

Fremstilling og markedsføring af cannabisprodukter er stortset forbudt i hele verden. Har behovet for varemærkeregistrering heller ikke været eksisterende nærmest. Dette er dog ved at ændre sig nu i takt med, at flere og flere lande begynder at lovliggøre cannabisprodukter, herunder medicinsk cannabis.

NICE-KLASSIFIKATIONEN OG CANNABIS

Nice-klassifikationen opdeler varer og tjenesteydelser i 45 klasser, og varemærkemyndighederne påser, om varerne og tjenesteydelserne er klassificeret korrekt. Da medicinsk cannabis ikke indgår som en vare, er der risiko for, at varemærkemyndighederne ikke godkender ansøgningen.

Det ændres nu fra d. 1. januar 2020, hvor medicinsk cannabis bliver en officiel vare i Nice-klassifikationen. Medicinsk cannabis kan fra 1. januar 2020 registreres under den klasse, som blandt andet omfatter medicin- og helseprodukter. 

Kilde: https://www.horten.dk/nyhedsliste/2019/august/medicinsk-cannabis-registreres-som-vare-i-nice-klassifikationen

Nicolai

Nicolai

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi respekterer dit privatliv. Vi sender ikke spam.