Verdens første fly – fremstillet af hamp – Det er 10 gange stærkere end stål

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Hamp Fly

Hempearth, det canadiske cannabisfirma, har designet verdens første fly lavet og drevet af hamp – det ikke-psykoaktive medlem af cannabisfamilien, der er 10 gange stærkere end stål. Interessant nok er alt fra sæderne, vingerne, plane vægge og endda puderne lavet af hamp. Flyet med et vingespænde på 36 fod kan rumme en pilot og fire passagerer. Hvad er der mere? Det kører på 100% hampolie!

Hamp er lettere end traditionelle luftfartsmaterialer (såsom aluminium og glasfiber) og kræver derfor meget mindre brændstof for at nå en høj højde. Vigtigst er, at hamp er ikke-giftig, bæredygtig, kræver langt mindre vand og jord at dyrke end bomuld, og sammenlignet med stål eller kulfiber har næsten ingen miljøpåvirkning.

Hempearth CEO Derek Kesek siger:

”Dette flyprojekt er vores første eksperiment med industriel hamp, og vi planlægger at udforske mange andre anvendelser. Når vi etablerer strukturelle test og oplysninger fra dette projekt, anvender vi det på andre former for konstruktion. Dette er den slags fremtid, vi alle ønsker her på Jorden. Himlen er muligvis ikke grænsen. ”

Hempearth udvikler også hampkompositter i Montreal, der kunne erstatte al glasfiber inden for luftfart og andre industrier – såsom byggeri. Den afslog for nylig Dupont, da de ”ikke og aldrig vil underskrive eller arbejde med fascistiske virksomheder, der er forbundet med militære, Rockefellers, Rothchilds og eller det militære industrielle kompleks”.

”Jeg bygger ting organisk og tager det en ting ad gangen,” tilføjer Kesek. “Richard Branson er min største inspiration, fordi han viser, at det ikke er forretning som normalt mere: Hvis du vil have noget, skal du få det.”

Når det første hamp-fly er afsluttet, indstilles dets første flyvning til The Wright Brother’s Memorial i Kitty Hawk North Carolina – fødestedet for luftfart.

Nicolai

Nicolai

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi respekterer dit privatliv. Vi sender ikke spam.